Varmt och skönt med golvvärme

 

Visst är det varmt och skönt med golvvärme och det finns även andra fördelar med att installera golvvärme därhemma. Du behöver bland annat inte montera några andra värmekällor där du har din golvvärme. Du får även en mer jämn värme i de rum som golvvärmen är installerad.

Om man fördelar ut värmen på ett golv så får man en skön värme i hela rummet. Det sägs att vi mår bäst med ett gradantal på 23-24 grader vid våra fötter och mellan 18 till 20 grader i höjd med huvudet. Om ni planerar att renovera därhemma så är golvvärme det absolut mest effektiva som kan monteras in i ett hus. Det som behövs förutom slingor i golvet är en shunt som reglerar värmen och ser till att vattnet cirkulerar i det system som är installerat. Det är inte så komplicerat att installera så är du något så när händig kan du göra mycket själv.

Det är mycket praktiskt att ha golvvärme installerat i badrum då det hjälper till att torka upp det blöta som blir efter en dusch och bad. Samma sak gäller vi entré och hall, speciellt vintertid då det dras in snö och slask som snabbt försvinner med värme i golvet. Om du funderar på att installera golvvärme och har frågor och funderingar så kan du kolla upp den PDF som Boverket tagit fram med grundtips för golvvärme, intressant läsning och många bra tips.

I ett modernt hem är golvvärme nästan ett måste då du genom att installera detta frigör mer yta i rummen genom att få bort alla vanligtvis fula element. Det gör också att det blir lättare att inreda i största allmänhet då man inte länge hindras av dessa utstickande besvärligheter. Det finns med andra ord massvis av fördelar med att installera golvvärme än enbart de rent uppenbara, något som gör att det kanske är mer värt än du tidigare tänkt att få gjort?

Enligt vår vetskap så brukar det dock bara infatta glada miner när någon väl kommit till skott och skaffat denna superba uppvärmningslösning, helst om man länge velat fram och tillbaka innan sitt beslut.