Renovera hallen

Hallen är det första rummet man ser när man kommer in i ett hem och kan därför behöva en liten uppiffning emellanåt. Här tänkte vi dela med oss av några tips för hur man gör det bästa av sin hall.

Vid renovering av hallen är det mycket som kan tacklas. Först på denna lista borde vara golvet då detta är det mest grundläggande. Vill man ha ett nytt, fräscht golv är det väldigt populärt att lägga in klinker just nu. Denna popularitet betyder även att det finns många olika sorters klinker att välja mellan idag. Lägger man klinker kan man också vilja ta sig en titt på golvvärme då dessa två fungerar perfekt tillsammans.

Hallen är ju ofta inte det största rummet i hemmet och för att ge det lite mer öppen känsla är det rekommenderat att använda sig av ljusa färger på väggarna. Har man en riktigt liten hall kanske man även bör hålla sig till ljusa färger vad gäller inredningen också.

När det kommer till inredningen gäller det först och främst att se till att förvaringsmöjligheterna finns på plats. Detta betyder att man ska ha någonstans att hänga av sig jackor och ställa skorna. Ett antal krokar och en skohylla gör jobbet för de flesta men har man lite extra utrymme kan det också vara en god idé att ställa in en garderob där senare säsongers ytterkläder kan få hänga. En garderob med spegeldörrar fixar dessutom en sak till man bör ha i hallen, vilket ju är något sätt att beskåda sig själv innan man lämnar hemmet.

Något varje hall också bör inkludera är någonstans att sitta, även om det bara är för att kunna sätta sig ned medan man knyter skorna. Är hallen inte så värst bred behöver man inte oroa sig. Sisten behöver trots allt inte vara lika djup som en fåtölj. Det räcker gott och väl med några decimeter bara.