Öppen eld – hemtrevligt och praktiskt

eldstad

En installera möjligheten till att när man vill kunna tända upp en brasa i sitt hem är någonting som gör väldigt mycket för trivseln och det kan dessutom vara praktiskt på en rad olika sätt.

Mysfaktor

Få saker är så hemtrevligt och stämningshöjande för mysfaktorn därhemma som en öppen eld, självfallet under kontrollerade former. Vid denna tid på året när mörkret på allvar börjar krypa sig på och temperaturen droppa mot minusgrader, kan det dessutom vara riktigt praktiskt att ha ytterligare en värmekälla att samlas runt om. Ja, det finns många positiva effekter med levande eld som både ljus och värmekälla, men alltså främst att det är mysigt så det räcker och blir över.

Meditativt

Vi människor har fascinerats av elementen sedan urminnes tider och på denna front har egentligen ingenting ändrats än idag. En levande flamma är någonting som de allra flesta av oss upplever som högst meditativt, både visuellt och ljusmässigt, precis som porlande vatten kan vara det på ett snarlikt men ändå annorlunda sätt. Att slå av all elektronik i hemmet och ta plats framför en eldstad är något som kan göra att du når ett harmoniskt tillstånd på ett sätt som du kanske inte trodde var möjligt, men väl värt att testa för den som upplever livet emellanåt som lite stressigt. Extra bra och mysigt blir det om du slår dig ner med en kopp värmande te, för optimal avslappning.

Snyggt

Om man bortser helt ifrån de faktum att levande eld för med sig många andra positivt effekter, som vi redan fastställt, är många installationer dessutom riktigt snygga. Inredningsmässigt så kan en eldstad eller annan form av installation för levande eld sätta en stor prägel på ett rum, till och med utan att för stunden vara i bruk. De som gillar att arbeta mycket med ljus i sina rum har dessutom mycket att leka med när det kommer till ljuset från levande eld, som ständigt skiftar och dansar likt ett magiskt väsen så länge lågan hålls sprakande.