Nya fönster i huset

Fönstren är en viktig detalj på huset. De har en stor betydelse för utseendet och det finns verkligen i alla färger, former och funktioner så tänk noga igenom vad du behöver och vad som passar in på ditt hus innan du byter ut dem. 

Ett fönster ska kunna släppa in ljus från solen men också solens värme samtidigt som det ska förhindra värmen från att läcka ut. Har man gamla fönster så vet man att det blir ett visst kalldrag från dem och risken är att man ”eldar för kråkorna” som det kallas. Genom att använda sig av värmekamera så kan man se var kylan tar sig in.

Det gäller att se över sitt hus för att hålla nere värmekostnaden och vad inte många vet är att fönster med dålig isolering också bidrar till golvdrag då luften kring fönstret faller mot golvet när den kyls ner. Det är därför man monterar elementen under sina fönster. Genom att byta gamla fönster till mer energieffektiva så behöver man inte längre placera sina radiatorer under och kan samtidigt välja mindre varianter av dem.

Många av dagens fönster är dessutom så gott som underhållsfria så man slipper måla om dem, våra gamla träfönster tar trots allt lite stryk av väder och vind. Genom att välja fönster med karm av plast eller aluminium så står de sig bättre.