New England-stilen

New England är en inredningsstil med rötter från den amerikanska östkusten. Det är en luftig och avslappnad inredningsstil som ofta, men inte alltid, innehåller marina inslag. New England-stilen för ofta tankarna mot sjönära fastigheter och båtliv, men behöver inte nödvändigtvis bara passa in i dessa miljöer. Många hävdar också att det är en inredningsstil som står utanför trenderna, på ett stilfullt och tidlöst sätt.

Väldigt många människor kopplar samman inredningsstilen New England med nautiska inslag och det med all rätt! Det förekommer nämligen ofta inslag av denna sort, där man plockar in äldre föremål med naturlig skönhet och blandar dessa med nya. Med rötter från den amerikanska östkusten så är det heller inte svårt att förstå att det marina letat sig in på ett hörn, men man ska samtidigt ha klart för sig att detta inte är vad New England-stilen främst handlar om!

Några ledord som dyker upp i huvudet när man ska definiera vad New England-stilen handlar om är att den är lika stilfullt elegant som enkel och avskalad. Det handlar med andra ord inte om att fylla ett hem med en massa plotter, utan om att skapa luftiga och ljusa rum där man kan andas ut och koppla av.

En svenskt webbutik som specialiserat sig på just New England-stilen och där du kan hämta mycket inspiration är Marinestyle.se. Där finner du allt ifrån vackra textilier till andra inredningsföremål, blandat med bilder som får en att drömma sig bort och känna sand under tårna samt en romantisk doft av saltvatten.