Måla om fasaden

Man bör måla om huset med jämna mellanrum. Dels för att se till att fasaden ser så bra ut som möjligt men också för att skydda huset mot väder och vind. Att måla om fasaden är ett stort arbete och kräver en del planering – och en hel del ledig tid.

Anlita hjälp

Om du i ett tidigt skede inser att semesterveckorna inte kommer att räcka till för att måla om fasaden är bättre att du väljer att anlita professionell hjälp som utför detta arbete på bästa möjliga vis. Ett företag som erbjuder en sådan tjänst är Måleri Väst. Med hjälp av proffs slipper du stressa över att få tid till målandet och dessutom får du ett bra slutresultat.

Hur vet du att det är dags att måla om?

Ofta går det ganska lätt att se – när färgen börjat flagna och när träet börjar se torrt ut är det i allra högsta grad dags att måla om. För att skydda fasaden är det dock bra att måla om i regelbundna intervaller. Hur lång tid som går mellan målningarna varierar beroende på färg. Akrylatfärger håller upp till tolv år, linoljefärg upp till tio år och slamfärg upp till fem år.

Det enklaste är att fortsätta använda samma färg som huset redan är målat i. Att byta färg innebär betydligt mer arbete och i många fall är det svårt att få slutresultatet bra. Vet du inte vilken typ av färg som använts på just ditt hus, kontakta antingen en färgbutik eller hör efter med den målerifirma du tänkt använda. De kan hjälpa dig identifiera färgen.