Höstsäkra hus och trädgård

När hösten nu är här är det dags att fundera över vad som ska göras på ditt hus och i din trädgård. Hösten är en härlig tid och det kan vara kul att påta på med lite olika saker när man har lite tid över. Därför tänkte vi idag tipsa om lite saker som kan vara bra att göra.

Först och främst kan det vara bra att ställa undan de känsligare grejorna i din trädgård. Man vet aldrig när det börjar snöa så det kan vara bra att ställa in trädgårdsmöbler och liknande som är känsliga. På så sätt slipper du stressa med detta vid ett senare tillfälle.

Sedan kan du börja fixa lite nya saker som du vill ha till din trädgård. På hösten passar det oftast att fixa med ”den sista touchen”. Större renoveringar eller förändringar riskerar att bli halvfärdiga och det vill vi  ju i möjligaste mån undvika. Ett alternativ kan vara att investera i nya husnummer. Det är dels informativt men ger också ditt hus en snyggare fasad.

Tyvärr är det svårt att göra så mycket utomhus under höst och vinter. Det kan därför vara roligare att titta på lite saker du kan använda inomhus. Att jobba med ljuskällor i olika former är ett hett alternativ. Du får då en mer hemtrevlig känsla då ett varmt sken lyser upp ditt hem.

Du kan också jobba mycket med textilier för få till den där ombonade känslan. Mattor, filtar, gardiner och kuddar i olika former gör det riktigt mysigt. Sjunk ner i soffan och avnjut en god bok. Lycka till!