Hålla värmen hemma

hus_värmekoncept_251868238

Det finns ingen brist på personer som verkligen älskar vintertiden, men kallt inomhus är det knappast någon som vill uppleva. Det finns ett antal olika strategier man kan använda sig av för att hålla värmen inne och kylan ute under vintern och här tar vi oss en titt på ett par av dem.

Introducera extra värme

Kanske ett av de enklaste sätten att se till att hemmet är varmt är att helt enkelt skaffa ytterligare en värme källa. En sådan som många svenskar har i sitt hem är en enkel braskamin, något man faktiskt kan få för under fem tusen. De kan verkligen hjälpa till med uppvärmningen och kan även skapa en riktigt mysig plats hemma.

Byta ut gamla lister

Fönster- och dörrlister håller inte måttet i all evighet utan slits ned och faller till och med isär om man väntar på tok för länge. Känner man tydligt att det drar kring fönster och/eller dörrar kan det helt klart vara värt att byta dessa och se om det inte blir lite lättare att hålla ute kylan. Se bara till att hitta rätt lister.

Isolera vinden

Taket kan vara en av de största värmebovarna i ett hus. Det beror mer eller mindre på hur väl isolerad vinden är. Detta är speciellt sant i äldre hus. När man tilläggsisolerar vinden är det bra att först försöka kolla på hur mycket man potentiellt kan spara på det. Även om värme i huset till stor del handlar om komfort är det ju också viktigt att titta på den ekonomiska sidan.

Skaffa en värmeväxlare

En stor del av värmen åker dock ut genom ventilationssystemet. Detta släpper ut inomhusluft och tar in frisk luft utifrån. Men i denna process försvinner ju värme genom inomhusluften samtidigt som kall utomhusluft kommer in. Detta är något som kan lösas med en värmeväxlare som helt enkelt överför en del av värmen i inomhusluften till utomhusluften