Fint och städat hemma

Att hålla fint och städat hemma kanske det inte är alla som gillar så där väldigt mycket, det är något som konstant behöver göras. Många gånger så kanske vi till och med slarvar när vi städar för att det inte känns så viktigt. Den bästa metoden för att städa hemma är att bjuda hem folk, då känner man ett tvång att få det städat innan gästerna kommer.

Många gånger så kan det vara fråga om tidsbrist då man har allt för mycket att göra så man knappt hinner med att städa hemmet. I dessa fall så finns det möjlighet att boka städhjälp i hemmet. Det finns många duktiga företag därute som inget annat vill än att komma hem och städa ditt hem med hjälp av RUT-avdraget. Kostnaderna halveras och du får tid över till så mycket annat. Någon gång per år och kanske inför vissa högtider så kanske man bara vill boka en fönsterputsning, många företag har denna service förutom städning.

Om man nu ska hålla på och städa själv hemmavid så gäller det att lägga upp en plan på hur och vad man städar. Avsätt en kväll i veckan till att städa de nödvändigaste rummen, mycket beror på hur pass stort man bor och hur mycket det är att städa. Bor man i en liten lägenhet så kanske man hinner med hela lägenheten på en torsdagskväll så att det är rent inför helgen. Är det ett större hus så kanske man fokuserar på hall, toaletter, kök och vardagsrum på torsdagar och tar resterande någon annan kväll. Är man dessutom en stor familj så ska ju alla vara med och dra sitt strå till stacken och hjälpa till med städningen.